Fortæl historien originalt og digitalt
Grib chancen for at begå original, vedkommende journalistik, der gør indtryk. lav en digital fortælling med nogle af Danmarks fremmeste på sidelinjen til at undervise og give individuel feedback. Det behøver hverken være tidskrævende, uoverskueligt eller dyrt.
Bliv en bedre og mere original fortæller og producér en digital fortælling, der matcher dine forudsætninger og de tekniske muligheder din arbejdsplads stiller til rådighed. Det er udgangspunktet for dette kursus bestående af fem undervisningsdage fordelt over tre måneder.
Ro og tid til fordybelse i den stærke fortælling er nøgleord på kurset, der ledes af Kristeligt Dagblads digitale redaktør Stinne Andreasen og Tina Andersen, fortællenørd og forfatter til ’Når langt er godt’ og foregår i en afsondret, naturskøn oase. De to er kursets gennemgående undervisere og har stor erfaring i at arbejde med kreativ idéudvikling og fortællende journalistik både som skrivende og som redaktør/ skrivecoach.
Redaktør for digitale fortællinger i DR Kim Schou underviser i digital teknik og legetøj og ikke mindst i at vælge (de rette) visuelle elementer. Derudover hjælper han med den konkrete opsætning og udgivelse af holdets fortællinger.
’Fortæl historien originalt og digitalt’ gør dig hverken til videohaj eller dokumentarist, men er du det i forvejen, er alle muligheder åbne i forhold til måder at formidle din fortælling på. Og halter de tekniske kompetencer, gør det ikke spor. Potentialet for digitale, tekstbårne longreads er stort, og Stinne Andreasens og Tina Andersens spidskompetencer er netop det skrevne ord. Lær at bryde med gængs vanetænkning i tekst, lyd eller billeder. Tænk historien først.
Det behøver hverken være tidskrævende, uoverskueligt eller dyrt.
Du lærer, at:
bruge den fortællende journalistiks greb digitaltidéudvikle systematisk og metodisk
tænke i journalistiske historier på nye måder
tænke form, indhold og dramaturgi sammen fra start
beherske de mest basale digitale værktøjer og programmer til kort, grafik og gif
vælge de helt rigtige digitale elementer til en konkrete fortælling
strukturere en digital fortælling og arbejde med fortællemodeller og storyboards.
Desuden får du:
erfaring i at udvikle og producere digitale fortællinger
sparring på ny digital fortælling efter endt kursus.
Selv om vi leger med digitale elementer og har fokus på form, er den originale idé og fortællingen i centrum. Fordi selve historien altid er vigtigst uanset platform. Når det er sagt, er måden, du formidler din fortælling på, afgørende for om den bliver læst, set, hørt og husket. Om den er vedkommende og engagerer folk. Pointen er blot, at hvis historien stinker, nytter en fin indpakning ikke stort.
Grib chancen til at eksperimentere og fordybe dig henover tre måneder og selvfølgelig på selve undervisningsdagene, som foregår i en afsondret oase, Skjoldenæsholm der fjernt fra hverdagens omgivelser og gøremål og med naturen lige udenfor døren inviterer til kreativitet og fordybelse fri for forstyrrelser.
Der er brug for dygtige formidlere, der kan fortælle journalistik. Ikke mindst digitalt. Det får du forudsætningerne for at kunne og erfaring med på dette intensive kursus med max 12 deltagere.
Lad indholdet finde sin form og FORTÆL din historie. Originalt og digitalt.
Kurset henvender sig til:
Journalister, redaktører, indholdsproducenter og freelancere – dig der ønsker at blive en endnu bedre fortæller og har lyst til at producere en digital fortælling.
Forudsætninger:
Vi forudsætter, at du har prøvet at arbejde med lyd- og video på forhånd, eller at du er indstillet på selvlæring via you-tube og gratisprogrammer sideløbende med kurset. Vi underviser dig ikke i at optage lyd og billeder eller redigere video, og det er bestemt også muligt at lave originale digitale fortællinger ved hjælp af andre elementer.
Det er IKKE et krav, at dit medie bruger skabeloner, har javaskript-udviklere, eller at du selv kan lave infografikker og professionel video. Vi tager udgangspunkt i dig og dit medie og laver den bedst mulige fortælling på den baggrund.
Sådan forløber kurset:
FØR
Forud for kurset skal du læse ’Ti bud for digitale fortællinger, e-bogen ’Når langt er godt’ og nogle fortællinger. Du bliver også bedt om at forventningsafstemme, præsentere dig selv samt sende os 5-10 linjer om din idé/historie, inden vi mødes første gang.
Desuden skal vi på forhånd vide:
hvilket CMS, I bruger på dit medie?
om du er freelancer og arbejder i Wordpress eller andet system?
om dit medie bruger skabeloner til digitale fortællinger? - og hvis ja, har de så mulighed for at inkorporere GIF, lyd, video og infografik?
om dit medie har html/CSS/Javascript-udviklere tilknyttet den journalistiske redaktion - og som kan håndkode din digitale fortælling?
hvad din erfaring med at arbejde med GIF, lyd, video og infografik er? (du behøver
ikke have erfaring, vi skal bare vide det)
UNDER
Modul 1 den 28.-29. oktober: Historie, tematik & dybere mening – herunder forudsætningen for originalitet: systematisk og metodisk idéudvikling. Vi tænker i fortællende journalistik og web fra start.
Hjemmearbejde: idékvalificering + (grund)research.
Modul 2 den 17.-18. november: Form og teknik: Plot, fortællemodeller, storyboards & digitale fortælleformer – herunder digital teknik og legetøj.
Hjemmearbejde: producere indhold til din digitale fortælling, sparring og feedback i små grupper undervejs.
Modul 3 den 12. januar: Workshop. Do it! Vi sætter alle digitale fortællinger op og udgiver dem så vidt muligt.
Kurset har hands on fra før kursusstart og dyrker progression, refleksion og learning by doing, hvor undervisningen er flettet direkte ind i din og holdets arbejdsproces og konkrete fortællinger. Samtidig tager vi bevidst naturen i brug og skaber en afsondret oase på og omkring Skjoldenæsholm, der bryder de gængse rammer for kontor, klasselokale og konference med det formål at fremme kreativiteten og få intensitet og nærvær som værdifulde sidegevinster.
EFTER
Vi skaber rammen om en lukket netværksgruppe, som vi håber at få cementeret i løbet af kurset, så du og resten af holdet fremover fortsætter med at spørge løs, dele erfaringer, sende prøveballoner op og sparre med os og især hinanden. Vi tilbyder dig i den forbindelse et kvarters sparring på en idé til endnu en digital fortælling.
Tid: 28.-29. oktober, 17.-18. november, 12. januar
Sted: Skjoldenæsholm Hotel & Konferencecenter, Skjoldenæsvej 106, 4174 Jystrup
Pris: 19.785,- eksklusive moms
Max. deltagere:
Bindende tilmelding: Din tilmelding er bindende, når du har modtaget besked om, at du er optaget, men selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra. Hvis det sker mere end 14 uger før kursets start, koster det en administrationsafgift på 1000 kroner. Ved afbud senere end 14 uger før kursusstart opkræver vi – uanset grunden – den fulde pris. Dog er vi fleksible i forhold at en kollega kan overtage din plads.
Hvis du har tilmeldt dig privat – det vil sige, at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du 14 dages fortrydelsesret, jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende.